Sommarboken

Sommarboken tack till er som var med

Tack för alla bidrag till Sommarbokens skrivartävling och lösningarna av chiffret. Några av de fina bidragen med chiffret, gjorda av material från naturen ser ni i bildspelet på startsidan!

Här kan du läsa den vinnande berättelsen som Filippa Abrahamsson har skrivit, berättelsen heter "Den blåa portalen"

"Den blåa portalen"

Det var en gång en flicka, hon hette Lisa. Lisa har blågröna ögon och ljust hår, hon gillar blått och läskiga saker. Lisa har en hemlighet som ingen har fått veta. Lisa bor nära en skog. Idag ska Lisa gå till skogen, hon ska gå en promenad. Det är sommar och jätte varmt så Lisa behöver ingen jacka. Nu har Lisa gått en bit in i skogen. Hon fortsätter att gå.
- Men vänta, sa Lisa.
- Jag ser något blått. Det är en portal, viskar Lisa så att ingen ska höra. Lisa går försiktigt in i portalen. Inne i portalen var det ett vattenland. Det fanns blåa rutschkanor. Vattnet var helt blått. Lisa åkte den längsta rutschkanan, den var blå och vit. Lisa älskar att åka rutschkanor och att bada. Lisa har en hemlighet. Det är att hon har haft en blå önskesten, hon önskade att hon skulle komma till en portal och det har hänt på riktigt.

Juryns motivering:

En språkmässigt stark berättelse med målande beskrivningar och fin stämning. Som läsare får vi lära känna Lisa i ett blått ensamäventyr.

Logga in